Tisztázzuk, ki is a virtuális asszisztens

Ebben a bejegyzésben arra a kérdésre adunk választ, hogy ki is az a virtuális asszisztens és mik az előnyei és hátrányai ennek a szolgáltatásnak.

Bár a fogalma nem új keletű, Magyarországon még mindig sok ember számára fejtörést okoz, hogy mi, ki is a virtuális asszisztens és miben tud segítséget nyújtani.

A virtuális asszisztens rendszerint otthonából dolgozik, minden esetben számlaképes, aki rendelkezik olyan képességekkel – készségekkel, melyekkel ügyfelei számára segítséget nyújt a gördülékeny működésében. Magyarországon leginkább KKV-k, egyszemélyes vállalkozók és startup cégek veszik igénybe a szolgáltatásokat.

Külföldön jellemzően szakosodva végzik feladataikat (online marketing, fordítók, ügyfélszolgálat stb.), de természetesen sokan vannak, akik általános asszisztensi feladatokat látnak el.

Kinek és miért éri meg a virtuális asszisztens?

  • Akik nem szeretnének irodát fenntartani ahhoz, hogy egy asszisztensük legyen
  • Akik nem tudnak egy asszisztens számára állandó, rendszeres munkát adni, de ettől függetlenül szükségük lenne ilyen munkát végző személyre
  • Akik nem szeretnének egy asszisztens számára megfelelő infrastruktúrára költeni (pl.: informatikai eszközök)
  • Akik bizonyos munkafolyamathoz nem értenek, nem szeretnének érteni, nem szeretik megcsinálni és inkább kiszerveznék valakinek

Kinek és miért nem éri meg a virtuális asszisztens?

  • Akik igénylik a folyamatos jelenlétet
  • Akik személyes ügyfél-szolgálatot tartanak fenn

Azt is mondhatnánk, hogy a felhasználási lehetősége egy virtuális asszisztensnek szinte korlátlan, mindenki más – más fantáziát lát benne.

Tapasztalataim alapján, itthon nagy számban tartanak igényt teljes körű irodai asszisztencia elvégzésére, hiszen így költséghatékonyabb a vállalkozások működése. Természetesen időszakos, ad hoc jellegű feladatokra is hasonlóan van igény, hiszen mindenkinek előfordulhat vállalkozásában olyan szituáció, amikor felhalmozódnak olyan munkafolyamatok, melyben külső segítségre van szükség.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését a virtuális asszisztens szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeim valamelyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük