Milyen feladatokat lát el egy virtuális asszisztens

Ez a bejegyzés arról szól, hogy általánosságban milyen feladatokat lát el egy virtuális asszisztens.

Egyszerűsítve mindent, amihez ért és nem igényel személyes jelenlétet. Gyakran szokott az problémát okozni, hogy az igény megszületik egy virtuális asszisztensre, de problémát okoz az, hogy mit is lehet rá bízni. Vannak általános asszisztensi feladatokat ellátó és vannak specializálódott virtuális asszisztensek. Az általános asszisztensek több olyan dolgot tudnak ellátni, amihez nem szükséges szaktudás, a specializálódott asszisztensek sokkal gyakorlottabbak egy bizonyos szakterületen.

Egy általános asszisztens, aki munkaidő alatt az irodában van egyszerű a helyzet, akkor szólok neki, amikor szeretnék, ő is akkor kérdez, amikor lehetősége adódik, egyszerű kommunikálni, az elvégzett munka eredménye az irodában található (papír alapon, fájlok formájában, stb.). Sokan azt nem tudják elképzelni, hogy ezt hogyan tudja valaki ugyanígy megoldani, ha nem tartózkodik bent munkavégzése alatt az irodában. Egyértelmű, hogy nem minden ember alkalmas arra, hogy kontroll nélkül dolgozzon. Egy virtuális asszisztens már jártas az ideje optimális beosztásában, így nem szükséges kontrollálni. Ha belegondolunk egy irodában dolgozó asszisztensnek be kell szereznünk néhány alapvető dolgot biztosan: íróasztal, szék, számítógép, telefon. Egy virtuális asszisztens ezekkel rendelkezik, így nincs induló költsége az alkalmazásának. Mindemellett nem kell például 8 órában fizetni, hiszen az elvégzett feladat óraszáma alapján kapja díjazását. Egy virtuális asszisztens érdekelt abban, hogy a rá bízott feladatot az elvárt időre elvégezze, hiszen csak elvégzett munka után kapja meg munkadíját.

Amiket biztosan rábízhat egy virtuális asszisztensre:

  • Telefonos ügyelet, ügyfélszolgálat
  • Táblázatok, nyilvántartások készítése, kezelése
  • Prezentációk elkészítése
  • Szövegírás online és offline
  • E-mailezés
  • Naptárkezelés
  • Program, rendezvény szervezés
  • Árajánlatok bekérése
  • Kapcsolattartás

Ezen feladatok ellátásához (a teljesség igénye nélkül) nincs szükség fizikai jelenlétre, így bárhonnan elvégezhetőek.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését a virtuális asszisztens szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeim valamelyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük