A virtuális asszisztens termel profitot?

Ebben a bejegyzésben arra a kérdésre próbálunk választ adni, hogy egy virtuális asszisztens termel-e profitot. 

 

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni lehessen, először meg kell vizsgálni, hogy egy klasszikus asszisztens tud-e profitot termelni. Sokan úgy gondolják, hogy egy asszisztens nem termel profitot, hiszen nem értékesít, munkája direkt módon nem bevételt termel. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy ez a tevékenység milyen módon képes a profit termelésre. Természetesen ez elég sok mindentől függ, hiszen figyelembe kell venni a képzettségét, készségeit és tapasztalatát. Fontos dolog, hogy itt már nem csak arról van szó, hogy diktálásra megír egy levelet vagy főz egy kávét. Egy asszisztens az aktuális vezetőjének jobb keze, egyszerre tartja számon a céges és akár magán dolgait is. Képesnek kell lennie önálló döntésekre is. Ha ezek hiányoznak belőle, nem lesz alkalmas az asszisztensi feladatok ellátására.

Profit, veszteség, kockázat
Vegyünk egy példát mire gondolunk. Van mondjuk egy cégvezető. Neki fénymásolnia kell valamit 25 példányban. Mi a költséghatékonyabb megoldás: ha maga végzi el vagy ha az asszisztensére bízza? Ha lebontjuk egy cégvezető munkájának értékét forintokra, akkor ez a fénymásolással töltött idő felesleges pénzkidobás, hiszen a legnagyobb érték a vezető munkája. Így gazdaságilag is sokkal jobban megéri ilyen és ehhez hasonló feladatokra asszisztenst tartani.

Ha ezt lebontjuk egy virtuális asszisztensre, akkor a kiadás még tovább csökken, mivel nem saját alkalmazottunk, nem kell biztosítani számára a munkához szükséges eszközöket, továbbá csak is az elvégzett munkája után kell fizetni. És a plusz egy pont, hogy költségként elkönyvelhető számlát állít ki. A képzettsége és kompetenciái megítélhetőek a munkája alapján, de általánosságban nagyobb eséllyel találhatunk megfelelően képzett virtuális asszisztenst, mint hagyományosat.

Hogyan is néz ki velünk a profit növelése? Szolgáltatásunk díjazását az Ön által kért feladatokra szabjuk, minden esetben átlátható elszámolást készítünk, pontosan annyit fizet, amennyit dolgoztat, így nincs további rejtett költség vagy egyéb kiadás.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztens szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük