Ki az Ön számára megfelelő Virtuális asszisztens?

Ebben a bejegyzésben arra a kérdésre keressük a választ, hogy ki lehet számunkra a megfelelő virtuális asszisztens. Megpróbáljuk körül járni a kérdést, hogy megkönnyítsük Önnek a megfelelő asszisztens megtalálását.


Mindannyian különböző tudással rendelkezünk, mindenki máshoz ért. Ez a virtuális asszisztenseknél sincs másként. Ahhoz, hogy azt kapjuk amit szeretnénk, nem árt tisztában lenni elvárásainkkal, a végzendő feladatokkal, hogy megtalálhassuk a számunkra megfelelő virtuális asszisztenst.

Mindenki a saját területén a leghatékonyabb, és jobb esetben csak azt is vállalja fel, amihez ért. De sajnos Magyarországon elmondható, hogy ez az állítás nem feltétlenül fedi a valóságot. Sokan vannak úgy az asszisztensek között, hogy mindegy milyen munkáról van szó, majd megoldják. Erre nagyon jó példa, hogy ha valaki felad egy hirdetést a Facebookon, hogy virtuális asszisztenst keres, akkor arra a hirdetésre átlagban 60 jelentkező lesz. Ez nagyon magas szám és nem könnyű kiszűrni az alkalmatlan jelentkezőket. Érdemes azzal indítani, hogy kiszűrjük azokat a jelentkezőket, akik nem számlaképesek. Ez egy jó első körös szűrő lehet.

Virtuális Asszisztens - Header
Ahhoz, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb virtuális asszisztenst találhassa meg, elsősorban arra van szükség, hogy tudjuk milyen feladatok ellátására lesz szükségünk.
Hiába várjuk el, hogy általános adminisztráció mellett pénzügyi feladatokat is ellásson leendő VA-nk, hogyha ő éppen nem kompetens benne, hanem marketing területen képzett. Mindenképpen határozzuk meg a feladatokat, amikben szükségünk van segítségre.

Fontos szempont lehet az időbeosztás. Van, akinek csak havonta 2-3 órás feladatot kellene megoldani, van, akinek napi 4 órában van szüksége támogatásra. Fontos, hogy tudjuk, hogy egy hónapban vagy egy héten mennyi nagyságrendbeli időben van szükségünk a leendő asszisztensre. Előfordulhat, hogy akire szükségünk van, már nem rendelkezik a számunkra szükséges időbeli kapacitással.

Azt is figyelembe kell venni, hogy igényünk van e személyes jelenlétre. Sok VA nem vállal személyes jelenlétet, így ha erre mégis valamilyen okból szükség van (legyen szó akár csak ad-hoc jellegű feladatról), fontos jelezni a későbbi félreértések elkerülése érdekében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a virtuális asszisztensi szolgáltatások iránt kérjen árajánlatot, vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.